Zelda&Zorro biedt kinderen en volwassenen de kans om op een ongedwongen manier hun horizon te verruimen tijdens de initiatie workshops of inspiratiesessies. Alleen of met vrienden/vriendinnen, een fun uitstapje of “een escape from reality”. Workshops gaan door vanaf 10 deelnemers. 

Daarnaast bieden we workshops op maat aan voor een privat-events zoals teambuilding, vrijgezellenfeest, originele familie-bijeenkomst,…Via email kan je navraag doen naar de mogelijkheden en het volledige aanbod op maat.  

WijTijd ambachtenworkhop (ouder-kind)

Uit je hoofd en in je handen!
Herinner jij het je nog? Die momenten als kind dat je gewoon één was met wat je aan het doen was. Er waren geen zorgen, geen morgen, enkel het nu. Die momenten ervaarde je als je helemaal in de flow van een spel, knutselwerk of activiteit zat. Niet meer in je hoofd, helemaal in je gevoel en je lijf.
Niets is zo fijn als met je handen aan de slag te gaan en zo in de flow van het moment te komen.
Hausgemacht wil je samen met je kind uit je hoofd in je handen krijgen. Dat doen we in ons mobiel ambachtsatelier. Samen aan de slag met hout, textiel en druktechnieken. In verbinding met elkaar, materialen en je eigen handen.
Wij voorzien alle materialen en initiëren jullie in verschillende ambachtstechnieken waarna je zelf, samen aan de slag kan gaan.

Beschikbare datum: Vrijdag 27/12. 10:00 – 13:00 OF 14:00 – 17:00 

Kostprijs: 25 EUR/deelnemer incl koffie, water, homemade limo en fruit. 

Adult workshop houtsnijden

Hausgemacht neemt je een avond mee in de wereld van het houtsnijden. Je krijgt de grove basisvorm van een lepel,spatel of botermes. Daar gaan we vervolgens mee aan de slag. Je komt meer te weten over verschillende houtsoorten, het gebruik van de twee basismessen voor houtsnijden en de bijhorende snijtechnieken en het mooi afwerken van je snijwerk.

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte lepel, spatel of botermes. 

Hausgemacht is een mobiele vrijplaats voor handwerk, ambacht en creatief spel. Omdat we meer dan ooit nood hebben om terug verbinding te vinden met onszelf, natuurlijke materialen en elkaar.

Beschikbare datum: Op aanvraag voor groepen vanaf 10 pers.  

Kostprijs: 50 EUR incl Welkomstdrankje + food (onedish plate) + workshop 

Inspiratiesessie "WijTijd"

Als drukbezette ouders voelen we ons vaak schuldig omdat we – tussen al onze verplichtingen door – te weinig tijd vinden om met onze kinderen bezig te zijn. En dan hebben we ’t niet over huiswerk nakijken of onze kroost de deur uitkrijgen in de ochtendspits. We hebben het over WijTijd: momenten in het hier en nu waar ouders en kinderen een band smeden en ten volle van elkaar ge-niet-en. Björn Accoe, bezieler van Ideekids en auteur van WijTijd inspireert in deze sessie om kosteloze koestermomenten door te brengen met je kids. Kansen die dagelijks voor het grijpen liggen om blijvende herinneringen te maken met je kinderen. Concreet, speels en haalbaar voor elke ouder… ook als je jezelf niet als knutselgoeroe of creatief wonder beschouwt!

Beschikbare datum: 12 december 2019 – 19:30 – 21:30 

Kostprijs 25 EUR (incl welkomstdrankje en knabbel) 

Tipi's Muziek

Tipi’s Muziek dat zijn: Lien Dermaut (verteller), Sofie De Planter (gitariste) en Fran Huys (gitariste)

Tipi’s muziek brengt jonge kinderen op een vrolijke manier in contact met muziek.

Voorstelling: Wie o wie vindt Octavie?
Een muzikaal zoekverhaal voor knuffelaars vanaf 2,5 jaar. Een boeiende zoektocht met live gitaarmuziek, kinderliedjes, knuffels en een dozijn dozen.

Leeftijd: van 2,5 tot 6 jaar.

Beschikbare datum: Op aanvraag voor groepen vanaf 20 pers.

Kostprijs: 10 EUR/kind (play-time)

Oudere kinderen kunnen ondertussen terecht in de knutselkamer voor een mini-workshop. 

Zeker zijn van een plaatsje? Boek play-time op 30/10 want vol is vol. 

 

Sintfeest

 
De geur van mandarijntjes en chocolade, pretoogjes,… De periode rond Sinterklaas is een tijd van gezelligheid en feelgood. Wij zetten ons schoentje en nodigen de Sint op 7/12 uit in de speelkamer van Zelda&Zorro. Sintfeest bij Zelda&Zorro, dat is een sweet table met lekkers van de Sint maar ook een mini ‘sintdisco’ én een superleuke pakjesbingo.  
 
Onder vrienden of met je gezin… Schrijf je voor één van de tijdslots (2u) en koester de verwondering en de gezelligheid van Sinterklaas tijdens het partenfriendly sintfeest.  
 
Volw: 15 EUR incl sweet table (incl. quiche + taart), koffie, thee, water en homemade limo
Kids: 15 EUR incl sweet table, water, homemade limo, mini workshop sintknutsels, sintfeest met pakjesbingo  
 

Datum: zat 7/12 (10:00 – 12:00 / 12:00 – 14:00 / 14:00 – 16:00 / 16:00 – 18:00) 

 
 

Kids workshop slijm maken

 
Fluffy, shiny, crunchy…slijm maak je in alle geuren en kleuren. In deze workshop experimenteren we er op los en maken we verschillende soorten slijm. 
Onze kinderanimator begeleidt de kinderen naar de meest coole slijmcreaties.

Tussen het slijm maken door is er ook tijd om de speelkamer en tuin te ontdekken.

Kostprijs: 20 EUR/ kind incl homemade limo & stukje fruit. workshop vanaf 5 jaar

Datum : voorjaar 2020