Zelda&Zorro biedt kinderen en volwassenen de kans om op een ongedwongen manier hun horizon te verruimen tijdens de initiatie workshops of inspiratiesessies. Alleen of met vrienden/vriendinnen, een fun uitstapje of “een escape from reality”. Workshops gaan door vanaf 10 deelnemers. 

Daarnaast bieden we workshops op maat aan voor een privat-events zoals teambuilding, vrijgezellenfeest, originele familie-bijeenkomst,…Via email kan je navraag doen naar de mogelijkheden en het volledige aanbod op maat.  

WijTijd ambachtenworkhop (ouder-kind)

Uit je hoofd en in je handen!
Herinner jij het je nog? Die momenten als kind dat je gewoon één was met wat je aan het doen was. Er waren geen zorgen, geen morgen, enkel het nu. Die momenten ervaarde je als je helemaal in de flow van een spel, knutselwerk of activiteit zat. Niet meer in je hoofd, helemaal in je gevoel en je lijf.
Niets is zo fijn als met je handen aan de slag te gaan en zo in de flow van het moment te komen.
Hausgemacht wil je samen met je kind uit je hoofd in je handen krijgen. Dat doen we in ons mobiel ambachtsatelier. Samen aan de slag met hout, textiel en druktechnieken. In verbinding met elkaar, materialen en je eigen handen.
Wij voorzien alle materialen en initiëren jullie in verschillende ambachtstechnieken waarna je zelf, samen aan de slag kan gaan.

Beschikbare datum: Vrijdag 3/7. 10:00 – 13:00 OF 14:00 – 17:00 

Kostprijs: 25 EUR/deelnemer incl koffie, water, homemade limo en fruit. 

Leeftijd: vanaf 5 jaar tot 15 jaar, voor iedereen toegankelijk!

Workshop feest-en tafelstyling 'lentefeest' door OHMYPARTY

OHMYPARTY geeft een spoedcursus feest- en tafelstyling tijdens deze inspirerende workshop.
Hoe kleed je een ruimte sfeervol aan op een haalbare manier? Hoe decoreer je een gezellige tafel? Hoe zorg je voor samenhang doorheen het feest?


Leen, stylist bij OHMYPARTY geeft je eerst de nodige tips en nadien ga je zelf aan de slag. Iedereen maakt bovendien een DIY ballonslinger, die je ook mee naar huis neemt.


Ga je graag aan de slag met je eigen servies? Breng dan borden, glazen en bestek mee voor 2 personen en we bedenken samen de styling voor je communie of lentefeest tijdens de workshop.
 
Beschikbare datum: Donderdag 2/4. 19:30 – 22:30

Kostprijs: 40 EUR (incl Hapjes en drankje,  stylingmateriaal, DIY ballonslinger van 2m)

Interactief huiskamer theater: Zomerverhaal De Gebroers Guy & Raf door BOBOOTI

Het is zomer en de gebroeders Guy en Raf verhuizen naar België. Daarom geven ze een groots buurtfeest, maar de buren zijn alles behalve blij met dit feest.

Wat is er toch aan de hand, waarom wonen de mensen hier in een doos en is Guy blij, verdrietig en zelfs boos? Kom en luister naar het verhaal misschien kunnen we hen wel helpen, wij allemaal!

Ook de “Gekken Dozen” staan weer klaar om na het verhaal met iedereen die zin heeft aan de slag te gaan. Ben jij een gekke vrouw of heer die wel iets wee te maken met een doos, dat is bij ons een schot in de roos!

Wees welkom op een voormiddag vol avontuur en dat allemaal met een heerlijke picknick op het middaguur.

Beschikbare datum: 22 augustus

Welcome: 10:00
Voorstelling: 10:30
Workshop: 11:30
Picknick: 12:00
Time to say goodbye: 13:30

Kostprijs: Kind 30 EUR (Voorstelling + workshop Gekke dozen + picknick)

Kostprijs: VOLW 30 EUR (voorstelling + picknick)

Leeftijd: vanaf 3 tot 7 jaar

Kids Workshop Slijm maken

 
Fluffy, shiny, crunchy…slijm maak je in alle geuren en kleuren. In deze workshop experimenteren we er op los en maken we verschillende soorten slijm. 
Onze kinderanimator begeleidt de kinderen naar de meest coole slijmcreaties.

Tussen het slijm maken door is er ook tijd om de speelkamer en tuin te ontdekken.

Beschikbare data: 14 april voormiddag of namiddag 

Start workshop 1: 9:30 
Einde workhop 1: 12:30 
 
Start workhop 2: 13:30
Einde workshop 2: 16:30

Kostprijs: 20 EUR/halve dag incl stukje fruit, water en homemade limo

MAX 15 Kinderen – 3e kleuterklas tot 6e leerjaar

Workshop keramiek, schaal en bord maken

Deze workshop in samenwerking met Studio Fluo bestaat uit 2 delen.

Deel 1: Het maken van een grote schaal (43cm x 16cm)  en bord in klei met handopbouw.

Deel 2: Marblecious, bubbleglaze, dipping of beschilder je zelf?

Kies voor ‘bubble glaze’ waar je door middel van een bepaalde blaastechniek mooie gemarmerde effecten kan bekomen… of verlies je in ‘pouring’ en laat je verbazen door het toeval. Er zijn veel prachtige kleuren die je kan samenvoegen. Het resultaat is altijd verbluffend. Je hoeft zeker geen ervarig te hebben en een schildertalent hoef je ook niet te zijn.

Je gaat naar huis met je eigen zelfgemaakte schaal, gedecoreerd met prachtige glazuurafwerkingen.

 • Datum: 28 maart en 18 april van 10u tot 13u
 • Kostprijs: €120 voor beide sessies samen – incl taart en drankje
 • Samenwerking en inschrijving via onderstaand logo of link naar StudioFluo
 

Open atelier houttechnieken

Hausgemacht neemt je een avond mee in de wereld van het houtsnijden. Je krijgt de grove basisvorm van een lepel,spatel of botermes. Daar gaan we vervolgens mee aan de slag. Je komt meer te weten over verschillende houtsoorten, het gebruik van de twee basismessen voor houtsnijden en de bijhorende snijtechnieken en het mooi afwerken van je snijwerk.

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte lepel, spatel of botermes.

Wat krijg je:

– gebruik van nodige gereedschap

– basisvorm van een lepel, spatel of botermes

– voldoende basiskennis om thuis zelf aan de slag te gaan met houtsnijden.

 • Datum: 30 april van 19u tot 22u
 • Kostprijs: €50 – incl taart en drankje
 • Samenwerking en inschrijving via onderstaand logo of link naar StudioFluo

Open atelier druktechnieken

In dit atelier gaan we creatief aan de slag met verschillende druktechnieken. Droge naald, lino, plantendruk, tekstsjablonen.. hier kan het allemaal. Er is geen enkele voorkennis of tekenvaardigheid vereist. Na een korte initiatie ga je zelf aan de slag. Wat krijg je: – gebruik van alle nodige materialen en inkten – verschillende papiersoorten om op te drukken – elke persoon krijgt een tote-bag om te bedrukken – een hoop tips en tricks om met huis, tuin en keukenmateriaal aan het  drukken te gaan.
 • Datum: 23 april van 19u tot 22u
 • Kostprijs: €50 – incl taart en drankje
 • Samenwerking en inschrijving via onderstaand logo of link naar StudioFluo
 

Workshop aquarel

Planten hier , planten daar… planten overal. Maar wat als je nu echt geen groene vingers hebt? Ga dan voor de de urban jungle op papier en maak je eigen hoekje ‘groeninhuis’  met de workshop aquarel. In deze workshop leer je begonia’s, monstera’s, varens, cacti… uitwerken in aquarel zodat je toch een mooie plant in huis kan hebben. Met de uitleg van Petra van Atelier13 over de verschillende technieken geraak je helemaal in de ban van aquarel. We schetsen een plant naar keuze om hierna met aquarel aan de slag te gaan. Deze workshop is voor iedereen, geen ervaring vereist. Wat leer je in deze workshop: -Schetsen -Diepte creëren in beeld door lijnvorming -Een aquarel-kleurenpallet voorbereiden -Kleuren mengen -Werken met lagen Je gaat naar huis met je eigen stukje Urban Jungle ( maar ééntje die je mag vergeten…) en een heleboel tips om thuis deze nieuwe hobby verder te zetten.
 • Datum: 14 maart van 10u tot 13u
 • Kostprijs: €60 – incl taart en drankje
 • Samenwerking en inschrijving via onderstaand logo of link naar StudioFluo
 

Floral hoop: Spring edition by Moonflower

Bij de eerste tekenen van de lente veel groen en vooral kleurrijke bloemen in huis halen… is het herdkenbaar? De eerste zonnestralen daar horen blote benen bij… maar ook alle ramen open in huis, lenteschoonmaak, een nieuw begin en genieten van de natuur.

Maak je eigen floral hoop, spring edition met duurzame materialen ,groen en bloemen onder begeleiding van Kelly en Jessica.

Wij voorzien jou van al het materiaal. Breng je groene vingers, creativiteit, goed humeur mee en maak je eigen blikvanger voor in huis.… kriebelt het al?

Je gaat naar huis met je eigen floral hoop die je weken kan laten hangen.

 • Datum: 19 maart van 19u tot 22u
 • Kostprijs: €60 – incl taart en drankje
 • Samenwerking en inschrijving via onderstaand logo of link naar StudioFluo

Ambachten Atelier Kids

 In dit ambachtenatelier leren kinderen aan de slag gaan met een zakmes, hout, naald en draad, verf, stof,… Ze creëren uitvindingen en kunstwerken. Het aanbod is ontzettend ruim en afwisselend waardoor kinderen zich 1 of zelfs 2 dagen kunnen uitleven in de ateliers. Deze workshops worden begeleid door Elke van Hausgemach. Het is haar missie om kinderen op een ongedwongen manier het plezier te laten beleven van het creëren met je eigen handen.
 
Timing: 1 en/of 2 juli
Welcome: 9:00 
Start open atelier: 10:00 
Einde open atelier: 16:00
Time to say goodbye: 17:00
 
Kostprijs: 40 EUR/dag incl middagmaal, tussendoortjes en drank.

MAX 12 Kinderen – 1e tot 6e leerjaar

XXL WOW Atelier KIDS

 
In deze week gaan we De Helden achterna en doen we de gekste experimenten: we bouwen een racket en een mini hovercraft, we maken roomijs zonder ijsmachine, reuze zeepbellen, een aardappel kanon en creëren een heuse kettingreactie. Dit en veel meer te gekke experimenten en vooral veel WOW’s mag je verwachten tijdens deze experimenteerweek.  
 
Timing: 17 augustus t.e.m. 21 augustus
Welcome: 9:00 
Start WOW atelier: 10:00 
Einde WOW atelier: 16:00
Time to say goodbye: 17:00
 
Kostprijs: 150 EUR (5d) incl middagmaal, tussendoortjes en drank.

MAX 12 Kinderen – 1e tot 6e leerjaar

XXL Crea Atelier KIDS

 
Omdat we weten dat Zelda&Zorro heel veel knutselfans heeft, organiseren we komende zomer samen met Atelier IMA a.k.a Ilke, een XXL crea-atelier van 5 dagen. 
 
We knutselen binnen, buiten, in de serre,… We knutselen knuffels, maken juwelen uit fimo, leren glas etsen, maken bruisballen, slijm, pimpen porselein,… 
 
De perfecte afsluiter van de vakantie voor alle Zelda&Zorro knutselvriendjes. 
 
Timing: 24 augustus t.e.m. 28 augustus
Welcome: 9:00 
Start crea atelier: 10:00 
Einde crea atelier: 16:00
Time to say goodbye: 17:00
 
Kostprijs: 150 EUR (5d) incl middagmaal, tussendoortjes en drank.

MAX 12 Kinderen – 1e tot 6e leerjaar